Ammattitaidolla asiakaslähtöisesti:

  • puunkorjuu
  • metsän uudistaminen 
  • energiapuun hankinta

Pekka Hakkarainen Oy tarjoaa puunkorjuun, maanmuokkauksen, koneistuksen ja energiapuun oston palvelut Nilsiässä ja Pohjois-Savon alueella. Kalustomme kattaa neljä hakkuuketjua ja kaksi kaivuri-istutuskonetta. Voimme hoitaa vaativatkin kohteet kalustollamme. 

Pyrimme työssämme asiakaslähtöiseen palveluun ja hyvään yhteistyöhön yrityksen ja asiakkaan välillä. Kun etsit osaavaa ja kokenutta ammattilaista metsäalan töihin, ota yhteyttä meihin!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Puunkorjuu

Teemme puunkorjuun työt vuosikymmenten kokemuksella ja vankalla osaamisella. Hoidamme tarvittaessa koko urakan suunnittelun ja toteutuksen, myös hankintahakkuina metsänomistajille. Kysy meiltä lisää puunkorjuun palveluistamme!

Maanmuokkaus 

Maanmuokkauksen työlajeista valikoimiimme kuuluvat laikku- ja ojitusmätätys sekä laikutus. Niiden avulla uudistusalalle luodaan suotuisat itämis- ja kasvuolosuhteet. Maanmuokkauksessa maanpintaa rikotaan ympäristöystävällisesti vain sen verran, että taimi pääsee kasvamaan hyvin. Muun muassa uudistettava puulaji, uudistamistapa ja kasvupaikka vaikuttavat oikean muokkausmenetelmän valintaan.

Koneellinen istutus

Koneellisessa istutuksessa maanmuokkaus ja taimen istutus tehdään samalla kertaa kaivinkoneen puomiin kytketyllä istutuslaitteella. Koneellisen istutuksen etuna on hyvä ja tasainen työn laatu ja taimien kasvuun lähtö on voimakasta. Hakkuutähteiden keruu uudistusalalta parantaa työn laatua ja takaa tasaisen taimitiheyden. Meillä on koneellisesta istutuksesta yli 20 vuoden kokemus, kysy lisää!

Energiapuun korjuu ja hankinta

Energiapuuta ostamme pysty- tai hankintakaupoin sekä energiarankana että hakkuutähteenä. Pääpaino yrityksellämme on hakkuutähteen ostossa ja keruussa. Hakkuutähteiden keruu helpottaa metsän uudistamistöitä; maanmuokkauksen laatu paranee ja istutustyö sekä taimikon varhaishoitotyöt helpottuvat.

Jos haluat myydä hakkuutähdettäsi, olethan yhteydessä ennen hakkuiden aloitusta!